Van de Klok en Portaal leveren 37 nieuwbouwwoningen op in Zuiderveld

23 november 2023

“We waren al een flinke tijd aan het zoeken. Na al die jaren in een appartement ben je echt toe aan ieder een eigen plek en ruimte. We hebben nu zelfs een tuin,” reageerde Machteld opgetogen. Samen met haar man Sander en dochter Linde kreeg ze afgelopen week de sleutel overhandigd van hun nieuwe woning in Zuiderveld, uit handen van Jelle Kamphuis (Portaal) en Stefan van Duijnhoven (Van de Klok).

De 37 woningen die Van de Klok voor Portaal bouwde in Zuiderveld is een succesvol vervolg op de 42 woningen die in het voorjaar van 2022 werden opgeleverd. De BaseHome-woningen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en tweepersoonshuishoudens. Ze liggen aan de Federico Fellinistraat en Nora Ephronstraat in de nieuwbouwwijk Zuiderveld. De bouw begon afgelopen maart en afgelopen week - al na 8 maanden – konden de gelukkige bewoners in hun huis.

Krapte op de woningmarkt aanpakken met conceptwoningen

Jelle Kamphuis: “De vraag naar met name betaalbare, sociale huurwoningen is groot. Met de conceptwoningen in Zuiderveld voorzien we in een grote behoefte in de regio Nijmegen. De groep een- en tweepersoonshuishoudens - vooral jongeren - die op zoek is naar woonruimte, is de afgelopen jaren enorm gegroeid in de regio. Daarvoor moeten we meer bouwen. In Zuiderveld deden we dat al twee keer in een rap tempo.”

Na flinke tijd zoeken, nu eindelijk een woning

De bouw van deze 37 woningen is gestart in maart 2023. Nu halverwege november zitten de eerste bewoners al in hun huis! In slechts 8 maanden stonden de woningen er. Een dergelijk tempo geeft woonzoekenden rust. Zo ook het gezin van Machteld en Sander.

“We waren al meer dan een jaar op zoek naar een grotere woning. Ons gezin was gegroeid en dus dringend opzoek naar meer woonruimte. We hebben met meerdere lotingsprocedures meegedaan. Vaak moesten we opboksen tegen 600 andere kandidaten. Toen kwam opeens het bericht van Portaal dat we op de derde positie stonden. Nog steeds geen nummer 1, maar toch altijd beter dan nummer 600. Vervolgens kwam het bericht dat kandidaat nummer 1 had afgezegd. Na twee weken vol spanning ging kandidaat nummer 2 ook niet door. Ja, dan sta je opeens op nummer 1. Dat besef is onwerkelijk. We springen echt een gat in de lucht. We waren al een flinke tijd aan het zoeken. Na al die jaren in een appartement ben je echt toe aan ieder een eigen plek en ruimte. We hebben nu zelfs een tuin.”

Samenwerking versnelt proces

Stefan van Duijnhoven: “De vraag naar betaalbare, sociale huurwoningen is enorm groot en wij zijn als Van de Klok blij dat we met ons woningconcept BaseHome hier een antwoord op hebben. De woningen hebben een oppervlak van tussen de 91 en 106m² en een verrassende indeling. De woningen zijn gasloos en aangesloten op het warmtenet voor verwarming en warmwater. Je kookt elektrisch en hebt zonnepanelen op het dak. De woningen hebben een mechanische ventilatie in combinatie met ventilatieroosters, CO²- en vochtsensoren. Wij zijn blij en trots dat we met Portaal zo snel dit project hebben gerealiseerd. En zo ons steentje hebben bijgedragen om meer woningzoekenden snel aan een woning te helpen.” Dat is werkelijk samen bijdragen aan goed samenleven.

Op naar een volgende succesvolle samenwerking!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal