Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook
Hart van Mook

Hart van Mook, Mook

ReferentieBinnenstedelijkZorgBasehomeNieuwbouw
38 zorgappartementen, 5 rijwoningen en 3 patiowoningen

In 2016 is door het ondertekenen van de koopovereenkomst door de gemeente Mook en Middelaar, Van de Klok en Zorggroep Zuid-Gelderland (ZZG) het startsein gegeven voor het plan dat nu door Van de Klok is gerealiseerd. Een belangrijke ontwikkeling dat voorziet in een groeiende behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen.

Het bouwprogramma bestond uit 38 comfortabele woonzorgappartementen. Het complex 'Mookerhof' bestaat uit 24 appartementen en zijn geschikt voor mensen met dementie (beschermd wonen). Het complex 'Mookerplein' bestaat uit 13 appartementen beschut wonen en zijn bestemd voor mensen die geheel zelfstandig kunnen wonen waarbij de zorg van deskundige zorgmedewerkers bij de hand is. Een appartement is beschikbaar gekomen voor kortdurend verblijf.

De bewoners hebben een eigen appartement met volledige privacy. De appartementen zijn voorzien van een woonkamer met compacte open keuken, 1- of 2 slaapkamers en een badkamer. De begane grond heeft een gezamenlijke tuinkamer waar ook de inwoners van de gemeente die niet in Hart van Mook wonen, gebruik van deze gemeenschappelijke openbare ruimte mogen maken.

Naast het ZZG-programma bestond dit plan uit 8 koopwoningen die al snel verkocht werden.

Er werden diverse energiebesparende installaties aangebracht zoals Climarads (warmteterugwinning), een warmtepomp, zonnecollectoren ten behoeve van warm tapwater en energiezuinige verlichting.

;
Architect
FAME Groep
Constructeur
Adams Bouwadvies
Directievoerder
FAME Groep
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Eerste kwartaal 2020