Meer weten?Neem contact op
Lisa de Groot - LR
Patrick van Lokven

De werkdag van...
Patrick van Lokven

Patrick stapt al vroeg het bouwproces in met technisch inhoudelijk advies. Vanaf de toekenning van de bouwvergunningen tot de oplevering is hij verantwoordelijk voor kwaliteit, veiligheid en punctualiteit.

We gaan op pad met Patrick om een kijkje te nemen wat de functie senior projectmanager bij Van de Klok inhoudt.

Kiest voor Van de Klok:

"Omdat in dit familiebedrijf de lijnen kort zijn. Ook al is het bedrijf de laatste jaren snel gegroeid, je kent bijna iedereen."

Groeit als persoon:

"Doordat je veel verantwoordelijkheid en kansen krijgt om mee te denken in verbeteringen en vernieuwingen."

Gaat 'Fit de Klok rond':

"Door regelmatig te fietsen op mountainbike en racefiets."

Patrick van Lokven - de werkdag van

07.15 uur:

"We hebben geen vaste kantoren, maar flexwerkplekken. Ik rouleer bewust van bureau en heb niet echt een favoriete plek. Meestal kies ik een bureau waar je staand aan kan werken. De dag begin ik met mails lezen en de agenda doornemen.

Tussendoor gaat regelmatig de telefoon. Daar komt vaak werk uit voort wat ik direct oppak of agendeer voor een later moment. Snel schakelen hoort er zo af en toe bij."

Patrick van Lokven - de werkdag van

10.00 uur:

“Mijn afspraken wisselen van dag tot dag. Zo heb ik intern overleg met voorbereiders en realisatiemanagers of afstemmingsvergaderingen met de directie. Ook heb ik regelmatig gesprekken met externe partijen, als onderaannemers en co-makers. Doorgaans ben ik zo’n 2 uur bezig met deze vergaderingen.”

12.30 uur:

“Het ligt er maar net aan waar ik ben, dus ook mijn lunchmoment is ontzettend variabel. De ene keer eet ik mijn boterhammen met kaas of paté op kantoor, dan weer in de keet op de bouwplaats. En tussen de werkmomenten door neem ik een sneetje peperkoek of een stuk fruit uit de fruitmand van ons kantoor.”

Fruitschaal
Patrick van Lokven - werken bij - bouwplaats

13.00 uur:

“Ik ben regelmatig op de bouwplaats te vinden om een indruk te krijgen van de werkzaamheden en om in de gaten te houden of alles op het gebied van tijd, kwaliteit, veiligheid en netheid in orde is. Dit maakt mijn functie als projectmanager dynamisch en veelzijdig. Ook de diversiteit van collega’s, op kantoor en op de bouwplaats, maakt mijn werk leuk. Feestelijke momenten zoals de sleuteloverdracht aan een tevreden klant, maar ook uitdagende momenten zoals overleg met advocaten en een bezoek aan de rechtbank.”

Patrick van Lokven -werken bij -cloud

15.00 uur:

“Bij Van de Klok ben je naast je inhoudelijke werkzaamheden ook bezig met algemene zaken. Zo ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw documentmanagementsysteem in de cloud, zodat mijn collega’s via zoekwoorden de stukken kunnen opvragen die zij nodig hebben.”

16.30 uur:

“Mijn dag sluit ik af met de laatste mails bijwerken en verslagen maken van vergaderingen of werkbezoeken. Dan kan mijn avond beginnen en denk ik vast aan het eten, ontspannen en sporten.”

Fit de Klok rond
Lisa de Groot - LR

Ook werken bij Van de Klok?

Ga de uitdaging aan en start het gesprek met Lisa, onze HR Business Partner.