Jaarcijfers 2018: Opnieuw recordomzet voor KlokGroep

27 mei 2019

KlokGroep sluit 2018 af met een omzet van maar liefst € 225 miljoen en overtreft daarmee de omzet van 2017 met meer dan 15%. Het is het vijfde jaar op rij dat de omzet stijgt. De stijging van de omzet is vooral gerealiseerd in de woningbouw bij zowel Van de Klok als Novaform. Een resultaat om trots op te zijn!

In 2018 stonden we voor enorme uitdagingen in de bouwbranche. De vraag naar betaalbare (nieuwbouw)woningen was erg groot. Door het tekort aan bouwlocaties en capaciteit bij bouwers en overheid, zijn er echter minder nieuwbouwwoningen gerealiseerd dan nodig was om aan de vraag te voldoen. Hierdoor nam de overspannen situatie op de woningmarkt alleen maar toe en zijn de huizenprijzen opnieuw flink gestegen.

Samen verder denken en meer doen

Door oplopende materiaalprijzen en het tekort aan personeel stegen de kostprijzen echter harder dan de verkoopprijzen, waardoor de marges kleiner werden. Vanuit de overheid werd ook nog eens een beroep gedaan op ons innovatieve vermogen om zowel nieuwbouw, als bestaande woningen te verduurzamen. Al deze ontwikkelingen vragen ook nu nog om creatieve oplossingen. Oplossingen die we zoeken in samenwerkingsverbanden met onze co-makers, bijvoorbeeld door prefabricage. Sinds 2015 kiezen we doelbewust om te investeren in langetermijnsamenwerkingen. Samen verder denken en meer doen! Dankzij deze ingeslagen weg zijn we in staat geweest om in 2018 een nettoresultaat van € 10,2 miljoen te realiseren.

Dat we focussen op langetermijnsamenwerkingen, is ook buiten onze organisatie niet onopgemerkt gebleven. Het jaar 2018 stond in het teken van een aantal prachtige nominaties waaronder die van de Familiebedrijven Award en de benoeming tot Nijmeegs ondernemer van het jaar.

Een positieve blik op de toekomst

En ook de vooruitzichten bevestigen dat de ingeslagen weg zijn vruchten afwerpt. De goed gevulde orderportefeuille laat zien dat we in 2019 een omzet tussen de € 275 en € 300 miljoen kunnen verwachten en dat we deze groei in 2020 zullen voortzetten met een verwacht nettorendement van 5%. Daar zijn we trots op en we kijken er dan ook naar uit om, samen met onze co-makers, van deze aankomende jaren een succes te maken!

Bekijk hier het financieel jaarverslag van 2018


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal