Groot onderhoud
Groot onderhoud
Groot onderhoud
Groot onderhoud
Groot onderhoud

Ecoveren Waterkwartier, Nijmegen

ReferentieBinnenstedelijkCivielDuurzaamheidRenovatieGroot onderhoud
112 vooroorlogse eengezinswoningen

In 2010 heeft de divisie Totaalonderhoud van Van de Klok voor woningcorporatie Portaal 112 vooroorlogse woningen in de Nijmeegse wijk het Waterkwartier gerenoveerd. Zowel de binnen- als buitenkant van de woningen zijn aangepakt. Daarnaast zijn ook de tuinen, achterpaden en bergingen onder handen genomen met o.a. nieuwe bergingen, bestrating, riolering en schuttingen.

Intensieve samenwerking in het vergunningentraject

Door de ervaringen uit het onderhoudsproject Heseveld van 2008 heeft de divisie Totaalonderhoud van Van de Klok ook dit project succesvol kunnen afronden. Bij de ‘upgrade’ van de woningen had Van de Klok te maken met een gemeentelijk monument en daarmee beschermd stadsgezicht. De aanpassingen aan de buitenkant van de woningen moesten passen in de eisen van de commissie Beeldkwaliteit. Dit, zodat er zoveel mogelijk van vroeger behouden zou worden. Tegelijkertijd wilde de divisie Totaalonderhoud van Van de Klok de juiste producten toevoegen die echt van toegevoegde waarden zijn voor de woning op de lange termijn en wooncomfort toevoegen. Deze twee uitgangspunten van ‘beeld’ en ‘techniek’ vroegen om een intensieve samenwerking met Paul van Hontem architecten en de gemeente Nijmegen om uiteindelijk het vergunningentraject goed te kunnen doorlopen.

Zeer snelle doorstroom van de woningen

Het hele onderhoudsproject is volledig uitgevoerd in één jaar tijd en is opgedeeld in drie fases tijdens de uitvoering. Tijdens de eerste fase in februari 2010 zijn alle woningen aan de noordzijde van de Kanaalstraat gerenoveerd (1 woning per dag). Tijdens de tweede fase in augustus 2010 zijn alle woningen aan de zuidzijde van de Kanaalstraat aangepakt. Tijdens de derde fase zijn de tuinen, achterpaden en bergingen aangepakt. In de tweede fase is er gewerkt met een dubbele bouwstroom en zijn er steeds twee woningen per dag afgerond. Hierdoor kon er twee keer zo snel gewerkt worden en is het project uiteindelijk opgeleverd binnen een jaar!!

Zowel de buiten- als de binnenkant van de woningen zijn opgewaardeerd. Aan de buitenkant zijn de daken, goten, metselwerk en het glas vervangen. Binnen in de woningen zijn de keuken, badkamer en het toilet vervangen. Alle woningen voldoen daarnaast nu aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en zijn brandveilig gemaakt volgens de eisen uit het Bouwbesluit.

;
Directievoerder
Portaal Vastgoed Ontwikkeling
Realisatie
Van de Klok Totaalonderhoud
Oplevering
Q4 2010