De Cattenburcht, Druten
De Cattenburcht, Druten
De Cattenburcht, Druten

De Cattenburcht, Druten

ReferentieBinnenstedelijkGebiedsontwikkeling
12 appartementen en 2 commerciële ruimten

Het complex telt, incl. begane grond, 4 verdiepingen met in totaal 12 verschillende appartementen met een vloeroppervlak tussen de ca. 69m² en ca. 158m². In het souterrain van het complex zijn de bergingen gesitueerd en 7 inpandige garageboxen. In de halfverdiepte kelder zijn tevens twee commerciële ruimtes gesitueerd, geschikt voor een beroep aan huis en/of maatschappelijke voorzieningen met een oppervlak van ca. 50 en ca. 57m².

Karakteristieke uitstraling

Het complex kenmerkt zich door de statige karakteristieke uitstraling die afgestemd is op de locatie en zijn directe omgeving. De gevels zijn symmetrisch en de voorgevel heeft in het midden een toegang, die benadrukt is door een trappartij.

Het gebouw heeft een klassieke gevelindeling met basement, twee verdiepingen en een kap. Staande ramen zorgen voor een verticale geleding. De plaatsing van even hoge ramen op dezelfde horizontale lijn geeft de gevel een horizontale geleding.

Het gebouw heeft een geprofileerde daklijst en een samengesteld dak. De gevels zijn van baksteen in combinatie met stucwerk. Het dak is gedekt met een mooie gebakken pan in de kleur zwart en de dakkapellen worden bekleed met zink.

;
Architect
Wil Christiaans BOPOC Architecten & Partners
Directievoerder
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q2 2008