Aanzicht nieuwe situatie Zuider- en Noorderkapel Stevenskerk
Schetsbeeld Zuiderkapel Stevenskerk (van Hoogevest Architecten)

KlokGroep: thuis in Nijmegen

18 oktober 2022

De afgelopen jaren zijn we dichter naar elkaar toegegroeid: Nijmegen en KlokGroep. Of zoals algemeen directeur Ton van de Klok zegt: "We zijn onderdeel geworden van de stad en voelen ons hier thuis." Wat ons bedrijf en de stad Nijmegen voor elkaar betekenen, bleek ook tijdens het Feest van de Eeuw op 23 september. Met naast zich burgemeester Hubert Bruls en directeur van de Stevenskerk Heleen Wijgers, had Ton op het podium een verrassing voor de inwoners van Nijmegen.

De band tussen KlokGroep en Nijmegen heeft sinds begin jaren negentig een vlucht genomen. "We zijn onderdeel geworden van de stad. Dat uit zich niet alleen in ontwikkelen, bouwen en realiseren, maar ook in maatschappelijke betrokkenheid. We werken samen met corporaties, zorginstellingen en de gemeente," vertelt Ton van de Klok op het podium. "En natuurlijk zijn we als hoofdsponsor ook nauw verbonden met voetbalclub N.E.C.; een prachtige club, die maatschappelijk ook heel actief is in Nijmegen en omgeving. We voelen ons hier echt thuis en hopen op nog veel mooie projecten en samenwerkingen."

We zijn als bedrijf onderdeel geworden van de stad. 

Belangrijke thema's

De burgemeester greep dit moment op het podium aan om twee verdiensten te benoemen die volgens hem de betekenis van het bedrijf voor Nijmegen kenmerken. Enerzijds de belangrijke bijdrage aan de gezichtsbepalende stadsvernieuwing, die sinds de jaren tachtig op gang is gekomen en tot op de dag van vandaag doorgaat. Daarnaast benadrukte hij de vernieuwingskracht van het bedrijf, die ervoor zorgt dat belangrijke thema's voor de stad zoals duurzaamheid hoog op de agenda staan: "Jullie laten zien dat innovatie in een van oudsher traditionele bedrijfstak tot fantastische resultaten leidt."

Bijdrage voor Stevenskerk

Om bij het 100-jarig bestaan van KlokGroep de bijzondere band tussen het bedrijf en Nijmegen te vieren, had Ton een verrassing voor de inwoners van Nijmegen: een bijdrage aan de restauratie van de symbolische trots van de stad, de Stevenskerk. Hij overhandigde een cheque van € 25.000,- aan Heleen Wijgers, directeur van de 750 jaar oude kerk. Zichtbaar ontroerd nam zij de cheque in ontvangst: "De Stevenskerk is het kloppend hart van de stad. We zijn bezig met een grote restauratie en kunnen deze bijdrage als particuliere stichting heel goed gebruiken. Met zijn allen zetten we dit neer voor Nijmegen en de bezoekers van Nijmegen."

Momenteel ondergaat de Stevenskerk een grootschalige renovatie en restauratie; afgelopen maart is gestart met Fase West uit een groter masterplan. In Fase West wordt een aantal projecten uitgevoerd, waarna de kerk beter zal aansluiten bij de behoeften en voorwaarden op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid. Op de website van de Stevenskerk, vind je meer informatie over de projecten en verwachte opleveringen.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal